Home » W zdrowym ciele zdrowy duch - ruszaj się i ćwicz! » zdrowie » Korzyści ze stosowania oleju arganowego w kosmetyce

Korzyści ze stosowania oleju arganowego w kosmetyce

Olej arganowy produkowany jest z orzechów arganii żelaznej – drzewa będącego gatunkiem endemicznym Maroka. Panie ze wszystkim stron świata pokochały właśnie ten arganowy. Obecnie wykorzystywany jest on nie jedynie w kuchni, ale także w kosmetyce.

Różne możliwości zastosowania tego oleju wymusiły masową produkcję.
Olej arganowy swoją popularność zyskał z powodu mnóstwa właściwości prozdrowotnych i upiększających. To wyjątkowo cenna substancja naturalna, która wykazuje dobre działanie na skórę – przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uelastyczniające. Ponadto, ma działanie antybakteryjne, przez co może okazać się zbawiennym preparatem leczniczym dla tych, którzy borykają się ze skórnymi problemami takimi jak łuszczyca, trądzik bądź egzema. Olej arganowy przyspiesza gojenie się ran. Rewelacyjnie wpływa nie tylko na skórę, ale także włosy.

Istnieje polecana strona www (http://englander.com.pl/medycyna-estetyczna-wroclaw/), na jakiej odnajdziesz ciekawe informacje, które warto sprawdzić. Odwiedź ją pod tym linkiem.

Poprawia ogólną kondycję włosów i pomaga eliminować łupież. Nakładany na końcówki włosów dodaje im blasku oraz zapobiega rozdwajaniu. Możemy go również wykorzystywać jako naturalnego pochodzenia środek do pielęgnacji rąk i paznokci. Olej arganowy niweluje problem schodzących skórek przy paznokciach. Dodając go do Kremu do rąk osiągniemy ochronę przed szkodliwym działaniem czynników pogodowych – .

Nie trzeba wybierać gotowych produktów, by poznać dobroczynne właściwości oleju arganowego.

Warto wybrać naturalny olej arganowy, bo w tej sytuacji proste rozwiązanie może okazać się dla nas najlepsze. Jeżeli interesuje nas czysty, kosmetyczny olej arganowy apteka stanowi to miejsce, gdzie z pewnością znajdziemy taki produkt w dobrej cenie.